Navigation

Welkom!

Alles over de streek...

Sankt Vith & haar shops en markten

Het aangename stadje Sankt Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand toeristisch aanbod. De stad Sankt Vith - in de tweede wereldoorlog volledig verwoest - heeft zich in de laatste decennia prachtig ontwikkeld. Een honderden jaren oude traditie als marktplaats bleef onverkort behouden. Maar daarnaast biedt de nieuw aangelegde binnenstad van Sankt Vith aan haar gasten vele mogelijkheden voor koopjes en shopping, en vele terrasjes nodigen uit tot verpozing.    Grote markten, zoals de traditionele Katharinamarkt in November, maar ook de zomerse antikwiteiten- en rommelmarkt (op 1. vrijdag van augustus) lokken telkens duizenden mensen naar Sankt Vith.

FB-Geschafte-St-V.jpg

Sankt Vith en haar outdoor-aktiviteiten

Een hoge ontspanningsfactor en de grote relaxwaarde van het natuurlijk gebleven landschap garanderen de eigen bevolking en de bezoekers van de gemeente Sankt Vith een hoge levenskwaliteit. Vele kilometerslange wandel- en fietspaden staan ter beschikking, en ze worden alsmaar verder uitgebouwd. Voor sportievelingen bestaat er in en rond Sankt Vith een goede infrastruktuur met een openlucht- en een overdekt zwembad, een MTB-park en nog veel meer. En in de onmiddellijke omgeving van Sankt Vith bevindt zich een groot vrijetijdscentrum met kartbaan, bowlingbaan en andere attrakties. De Planetenweg verklaart leergierigen op beschouwelijke wijze ons zonnestelsel. "Triangel", een kultuur-, conferentie- en beurscentrum verrijkt het toeristische aanbod verder.

FB-Rad-2.jpg

Sankt Vith & haar restaurants

Ook voor fijnproevers is Sankt Vith een begrip. In haar klasserestaurants kan je genieten van de lokale en internationale keuken. Je vindt er zelfs twee sterrenrestaurants. In het bijzonder zijn de herfstelijke wildweekends een aanrader.

FB-Restaurants-1.jpg

Sankt Vith en haar geschiedenis

Sankt Vith koestert haar Bücheltoren (het enige overblijfsel van de middeleeuwse stadsmuren) en haar bezienswaardige neo-romaanse Vitus-Basiliek. Volg de historische rondgang en laat je stap voor stap meevoeren naar de "goede oude tijd" van Sankt Vith, voor de verwoesting in de tweede wereldoorlog. Ook het Heimatmuseum, ondergebracht in het voormalige station, organiseert boeiende tentoonstellingen over het verleden van de streek.

FB-Historische-Tafeln.jpg

Sankt Vith en haar dorpen

De dorpen van de gemeente Sankt Vith hebben de bezoeker ook iets te bieden. In het Biermuseum van Rodt kan je ruim 4000 bierflessen uit verschillende landen bekijken. In de winter is het daar een mooi langlaufgebied. In het dorp Recht kan men een oude leisteenmijn bezoeken, waar tot het begin van de twintigste eeuw Rechter blauwsteen gewonnen werd, is voor het publiek weer opengesteld. Bezoekers krijgen er een fascinerende blik in deze ondergrondse wereld.Ook de idyllische dorpen in het Ourdal zijn een bezoek waard.

FB-Amelscheid.jpg

Sankt Vith en haar bezoekers

Kortom: De gemeente Sankt Vith is de plaats bij uitstek voor een afwisselende en veelzijdige vakantie in een gemoedelijke sfeer en een natuurlijk landschap. Om in de feiten alle mooie kanten van onze gemeente te leren kennen, is er maar één oplossing:

Bezoek ons in Sankt Vith!

FB-offline-beleven.jpgLogo,-angepasst.jpg

Aktuell stehen keine Neuigkeiten zur Verfügung.